Contacteaza specialistul!

Premieră medicală: Prima operație bariatrică cu robotul da Vinci


Prima operație de chirurgie bariatrică realizată cu ajutorul robotului da Vinci a avut loc la Spitalul Monza. În premieră, o pacienta în vârstă de 25 de ani, care suferea de obezitate, a fost operată cu succes, utilizându-se cea mai nouă tehnologie a chirurgiei minim invazive.

Detalii

Premieră medicală: Prima operație bariatrică cu robotul da VinciIntervenția medicală care a durat două ore a fost realizată sub coordonarea prof. dr. Giuseppe Spinoglio, șeful departamentului de Chirurgie Generală și Oncologie al Alessandria National Hospital din Italia, alături de întreaga echipă Bari Clinic a Spitalului Monza, formată din: dr. Rubin Munteanu, medic primar chirurgie generală, dr. Lidia Rapeanu, medic specialist chirurgie generală, dr. Anca Ichiman, medic specialist chirurgie generală, dr. Gabriela Zugravu, medic primar Anestezie și Terapie Intensivă.

“Operatia a decurs foarte bine, ne așteptăm la o evoluție extrem de favorabilă a pacientei, cu o recuperare rapidă și cu o durată de spitalizare de două nopți post-operator. Nu a fost nevoie să folosim drenaje, sonde nazogastrice, sonde urinare, de aceea și confortul pacientei post-operator va fi unul foarte bun.”, dr. Rubin Munteanu, medic primar chirurgie generală la Spitalul Monza.
Chirurgia robotică da Vinci reprezintă cea mai nouă tehnologie a chirurgiei minim invazive, ulterioară laparoscopiei, în care chirurgul nu operează cu propriile mâini, ci manevrează un robot la distanță, fiind așezat la o consolă amplasată în sala de operații. Sistemul computerizat transformă mișcarea mâinilor în impulsuri transmise brațelor robotice, cu o mare acurateţe.

Avantajele considerabile ale sistemului da Vinci sunt: o vizualizare mai bună a câmpului operator, imagine 3D, mișcarea instrumentelor este mai precisă, iar pentru pacienți, incizii mai mici, durata de spitalizare redusă, recuperarea rapidă, pierderea sângelui redusă, durerea post operatorie redusă, cât și reluarea rapidă a activităților cotidiene.

Dr. Rubin MunteanuMedic primar chirurgie generală, specialist în chirurgie laparoscopică

Cu o experiență profesională de peste 10 ani în chirurgia laparoscopică și peste 4.000 de pacienți operați, Dr. Rubin Munteanu este supraspecializat în chirurgie bariatrică, de tip gastric sleeve și gastric banding și a absolvit numeroase cursuri postuniversitare și stagii de perfecționare organizate de societăți de specialitate sau institute medicale de renume. Este prim-autor, autor și co-autor a peste 60 de lucrări științifice publicate în reviste prestigioase medicale, membru fondator al Fundației pentru Chirurgie Laparoscopică și Toracoscopică din România, fondator și Președinte al Fundației pentru Tratamentul Obezității și membru IFSO (Federația Internațională pentru Chirurgia Obezității) și EAES (Asociația Europeană de Chirurgie Endoscopică).

Galerie video


Galerie foto


Contact


Pentru mai multe informatii legate de chirurgia robotica da Vinci sau pentru a va adresa unui medic, puteti suna la numerele: 0757 222 228