Contacteaza specialistul!

Robotul daVinci


Chirurgia robotică este o formă avansată de chirurgie minim invazivă sau laparoscopică (incizii mici) unde chirurgul utilizează un robot controlat de un computer pentru a-l asista în anumite proceduri chirurgicale. "Mâinile" robotului au un mare grad de dexteritate, permițânt chirurgilor să opereze la nivelul unor zone foarte înguste ale corpului, care altfel uneori sunt inaccesibile în chirurgie deschisă sau chiar în chirurgia laparoscopică.

Detalii

Ce operații ginecologice se pot realiza cu robotul da Vinci?

Prof. Dr. Elvira Bratilă este primul chirurg ginecolog care a introdus în practică în România chirurgia robotică Da Vinci în tratamentul afecțiunilor benigne sau maligne de sferă urogenitală.Galerie video


Ce se întâmplă când se realizează o operație bazată pe roboți în
Sistemul Chirurgical da Vinci:  • Chirurgul lucrează de la o consolă computerizată, aflată în sala de operație, controlând instrumente miniaturale montate pe trei brațe robotice, pentru a realiza incizii mici la nivelul pacientului.
  • Chirurgul privește printr-o cameră 3D, atașată celui de-al patrulea braț robotic, care mărește câmpul chirurgical.
  • Mișcările mâinii, încheieturii și degetelor sunt transmise prin intermediul consolei computerului la instrumentele atașate brațelor robotice. Mișcările reproduse au același grad de mobilitate, întrucât chirurgul deține controlul maxim al acestora.
  • Echipa chirurgicală supraveghează robotul de lângă masa de operație a pacientului

Galerie foto


Contact


Pentru mai multe informatii legate de chirurgia robotica da Vinci sau pentru a va adresa unui medic, puteti suna la numerele: 0757 222 228